BEYLİKDÜZÜ’NDE YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

20.12.2019

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 2020-2022 Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “Çalışmalarımızın sonunda hem belediyemiz bünyesinde hem ilçemizde toplumsal eşitlik kültürünü yerleştirmek istiyoruz. Bu, bizim en büyük hedeflerimizden biri.” dedi.


Beylikdüzü Belediyesi, 2020-2022 yıllarına ait yerel eşitlik eylem politikalarının çerçevesini oluşturmak için Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM)’de Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı düzenledi. Yerel yönetim ve kamu kurum temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kent konseyi yetkilileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Dr. Öğretim Üyesi Özgün Akduran Erol’un moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayın ilk oturumunda; Öğr. Gör. Aysu Uzsayılır Kara, 21. yüzyılda eğitim ve istihdam, İTÜ steam eğitim yaklaşım ve uygulamaları konusunda katılımcılara bilgiler aktarırken İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksenin İnalhan, evrensel tasarım ilkeleri konusunda değerli bilgiler paylaştı. Çalıştayın ikinci oturumunda ise Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Toplumsal Eşitlik Birimi’ndeki sosyolog ve sosyal hizmet uzmanları, Beylikdüzü’nde öncelikli tematik sorun alanları ve Beylikdüzü’nün demografik yapısı konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Çalıştay, açılış konuşmalarının ardından grup çalışmalarıyla devam etti. Çalıştayda alınan kararlar, Beylikdüzü Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı’na yön verecek.


Çalık: Eşitlik Eylem Politikalarımızı Katılımcı Yöntemle Oluşturacağız


Çalıştayda yaptığı konuşmada, yerel yönetimlere toplumsal eşitliği sağlanmak adına büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi’nin eşitlikçi yerel yönetim anlayışının hedeflerini belirlemek ve birlikte tartışmak için bir araya geldik. Biz, bu yola çıkarken Beylikdüzü’nü her alanda İstanbul’un nefesi haline getirmek iddiasını ortaya koymuştuk. Bunu gerçekleştirmek için yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Beylikdüzü Belediyesi olarak ayrımcılık yapmadan, vatandaşlarımıza eşit hizmet götürmek birinci önceliğimiz. Beylikdüzü’nde eşitliği tesis etmek adına yol haritamızı, tüm paydaşlarla birlikte, katılımcı yöntemle yapma hedefindeyiz. Yerel eşitlik eylem politikalarımızın çerçevesini oluşturacak eylem planımız, belediyemiz ve Beylikdüzü’nde yaşayan tüm komşularımızı kapsayacak şekilde olacak.” diye konuştu. Beylikdüzü’nde toplumsal eşitliği sağlama konusunda ciddi mesafeler alındığının altını çizen ve yapılan projelerden bahseden Başkan Çalık, çalıştaya katılan herkese katkılarından dolayı teşekkür etti ve sözlerini “Sizlerin birikimi, deneyimleri ve fikirleri bizler için çok değerli. Bu sürece vereceğiniz katkı, belki yarınlarda biçok insanın hayatını kolaylaştırmamız adına bize ışık olacaktır, yol gösterici olacaktır.” diyerek noktaladı. Çalıştayın sonunda, Yerel Eşitlik Eylem Planı için “ekonomik hayata katılım, kentsel hizmetlere erişim, sağlık, eğitim, kent içi güvenlik ve şiddetsiz bir yaşam, demokratik katılım, kent içi hareket edebilme” konulu yedi tematik alanda katılımcılardan gelen öneri ve çözümler derlendi.